ANU Law foyer refurbishment to benefit students, staff and visitors

New spaces for students, improved service areas and sustainable design will come together in a spectacular refurbishment of the main entrance foyer to the ANU College of Law.

The $2.4 million project, which commences in March and is expected to be completed by late 2015, will see the ANU College of Law’s existing entrance foyer expanded to include additional break-out and meeting spaces for students, and new facilities for formal functions and presentations.

Updated landscaping and lighting will frame the entrance, making it easy for new visitors to the College, with additional bicycle parking recognising the increasing number of students and staff riding to and from ANU.

As part of the project, the College’s Student Administration area will also be moved to a larger space adjacent to the foyer, with the service counter redesigned to improve efficiency, particularly during busy periods.

Artist's impression of foyer

Dean of the ANU College of Law, Professor Stephen Bottomley, said the announcement of the project reflected the significant growth of the College, and would deliver benefits for students, staff and visitors alike.

“Over the past few years, the ANU College of Law has grown to become one of the largest Colleges in the university.

“Alongside our many teaching programs, the College attracts visitors from across Australia and around the world, and hosts over 100 events each year.

“The refurbishment of our main entrance – and the creation of a contemporary, flexible space that can be used for a range of purposes – will further improve the experience for students, staff and visitors to the College,” said Professor Bottomley.

In addition to improving how space was used within the entrance foyer, Professor Bottomley said the redevelopment would place an emphasis on sustainable design – including re-using existing materials, environmentally friendly fit-outs and water sensitive landscaping – and maintaining the heritage value of the existing building.

“This refurbishment comes 50 years since the College’s main building was completed.

“While our aim is to modernise our entrance foyer to better meet current needs, the design recognises and celebrates the heritage of the law precinct at ANU.

“To this end, the project seeks to reflect the materials and construction techniques of the original building, and through the inclusion of honour rolls and permanent displays, celebrate the achievements of staff and students of the College,” said Professor Bottomley. 

Artist's impression of foyer

Keywords: 

Updated:  10 August 2015/Responsible Officer:  College General Manager, ANU College of Law/Page Contact:  Law Marketing Team